Anne ve baba olmak, pek çok farklı ve yeni sorumlulukla tanışmayı da beraberinde getirir. Bu sorumluluklardan biri de bebeğinizin odasında yalnız kaldığı zamanlarda güvende olmasını sağlamak ve ihtiyaç anında en hızlı şekilde yanına ulaşabilmektir. Odasında yalnız kalan bebeğinizin ağladığını ya da uyandığını anında fark edebilmeniz için, pek çok farklı cihaz tasarlanır. Bu cihazlardan biri de bebek telsizidir. Dileyen kullanıcılar için görüntülü olarak da üretilebilen bebek telsizleri, bebeğinizin size ihtiyaç duyduğunu kolayca anlamanıza ve bebeğiniz korkmadan yanına hızla gidebilmenize yardımcı olur. Peki, bebek telsizi çeşitleri nelerdir ve en doğru bebek telsizi nasıl seçilir, biliyor musunuz? İşte bebeğiniz için telsiz satın almadan önce mutlaka göz önünde bulundurmanız önerilen detaylar…
İçindekiler
Bebek Telsizi Nedir?
Bebek telsizi, bebeğinin ihtiyaçlarını en kısa sürede fark edebilmek isteyen anne ve babalar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünlerden biridir. Klasik telsiz teknolojisiyle çalışan bebek telsizleri, bebeğin baş ucuna konan bir adet verici ve anne ya da baba tarafından kullanılan bir adet alıcıyla çalışır. Kablosuz bir tasarıma sahip olan bebek telsizleri, ağırlıklı olarak pille çalışır. Bu sayede son derece mobil bir yapı sergileyen telsizler, evinizin her yerinde kullanılabilir. Bebek telsizlerinin çekim menzilleri, modellerine ve taşıdıkları teknolojiye göre değişebilir. Standart bebek telsizleri, ortalama 150 metrelik bir çekim gücüne sahiptir ve bu sayede en geniş evlerde bile rahatça kullanılabilir. Daha geniş menzilli telsiz ihtiyacı duyan anne ve babalar için ise 300 metreye kadar çekebilen bebek telsizleri üretilir.
Bebek telsizi modelleri; uyurken, televizyon izlerken ve evinizin farklı odalarında kişisel işlerinizle ilgilenirken kullanabileceğiniz en etkili ürünler arasında yer alır. Yüksek çekiş güçleri sayesinde bebeğinizin çıkardığı en ufak sesi bile rahatça dinleyebilmenizi sağlayan telsiz modelleri, uyurken ve meşgulken bile rahatça duyabileceğiniz yüksek sesleri ile de kullanım kolaylığı sunar. Ağırlıklı olarak 2 farklı kanaldan çalışan telsizler, bu sayede bebeğinizin ağlamadığı zamanlarda çıkardığı kısık sesleri bile rahatça dinleyebilmenize imkân tanır. Bebek telsizlerinin kullanıcılara sağladığı diğer faydalar ise şöyledir:
- Bebek telsizleri, çocuğunuzu kendi odasında uyutabilmenizi kolaylaştırır ve böylece çocuğunuzun fiziksel ve ruhsal gelişimini destekler.
- Telsiz kullanımı, bebeğinizin sesini her ortamda rahatça duyabilmenizi sağlar ve bu sayede yaşam alanınızda size büyük bir özgürlük tanır.
- Görüntülü bebek telsizleri, bebeğinizi istediğiniz an görebilmenize yardımcı olur ve böylece acil durumları erkenden saptayabilmenize yardımcı olur.
- Geniş menzilli bebek telsizleri, yüksek çekim güçleri sayesinde dubleks evlerde ve aynı apartman içinde farklı dairelerde bile rahatlıkla kullanılabilir.
- Bebek telsizi kullanmak, kendinize daha fazla vakit ayırabilmenizi ve daha rahat bir şekilde dinlenebilmenizi sağlar ve böylece yaşam kalitenize katkıda bulunur.
- Bebek telsizleri, hem çocuğunuzun hem de sizin kaliteli bir şekilde gündüz uykusu uyuyabilmenizi sağlar ve böylece yaşamınızı düzenleyebilmenizi kolaylaştırır.
- Telsiz modelleri, bebeğinizin siz yanında değilken düşmesi, yaralanması, kardeşiyle kavga etmesi gibi sorunlardan anında haberdar olmanıza olanak tanıyarak çocuğunuzu büyük tehlikelerden koruyabilmenizi sağlar.
Bebek Telsizi Nasıl Çalışır?
Bebek telsizleri, birbirleriyle kablosuz şekilde bağlantı kuran ve özel frekans ayarları sayesinde size yüksek ses kalitesi sunan cihazlardır. Pille ya da şarjla çalışan bebek telsizleri, uzun kullanım ömürleri sayesinde aniden şarj bitmesi sorunuyla karşılaşmanızı önler ve bebeğinizle kesintisiz bir şekilde iletişim kurabilmenize olanak tanır. Bebek telsizlerinin kullanımı ise son derece basittir. Aşağıdaki detaylara dikkat ederek telsizinizi en verimli ve etkili şekilde kullanabilirsiniz.
- Bebek telsizinin verici bölümünü bebeğinizin odasına, güvenli bir noktaya yerleştirmeniz önerilir. Telsiz vericisini yerleştirebileceğiniz en ideal nokta, bebeğinizin yatağının 3 metre ilerisidir. Bu sayede hem bebeğinizin sesini doğru şekilde duyabilir hem de telsizi güvende tutabilirsiniz.
- Telsizin her iki parçasını da daima açık tutmayı unutmamanız son derece önemlidir. Telsizlerden birini kapalı unutmanız, bebeğinizin sesinin size ulaşmasını önler.
- Bebek telsizinin alıcı bölümünü dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Alıcı telsizi darbelere, düşmelere ve su temasına karşı koruyarak olası arızaların önüne geçebilirsiniz.
- Telsizlerinizin pil ve bataryalarını düzenli olarak kontrol etmeniz tavsiye edilir. Bu sayede telsizinizin enerjisinin bitmesini önleyebilir ve istediğiniz her an bebeğinizi dinleyebilirsiniz.
- Görüntülü bebek telsizlerinden kullanacaksanız telsizin kamera bölümünü bebeğinizi geniş açıdan görebileceğiniz bir noktaya sabitlemeniz tavsiye edilir. Bu sayede bebeğinizi her koşulda rahatça görüntüleyebilirsiniz.
- Kameralı telsiz kullanırken gece görüş özelliği bulunan modellere yönelmenizde de yarar bulunur. Gece görüş özelliğine sahip kameralar, bebeğinizi en karanlık anlarda bile rahatça izleyebilmenizi sağlar ve bu sayede gözlem kalitenizi yükseltir.
- Telsizin verici bölümünü bebeğinizin ulaşamayacağı ve zarar veremeyeceği yerlere yerleştirmeniztelsizinizi korumanız açısından önemlidir. Bu sayede telsizinizin zarar görmesini engelleyebilir ve bebeğinizi daha rahat bir şekilde gözlemleyebilirsiniz.
Bebek Telsizi Modellerinden Hangisi Ebeveynler için Daha Uygundur?
Bebek telsiz modelleri, farklı ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz amacıyla çeşitli özelliklerde tasarlanır. Aşağıdaki detayları göz önünde bulundurarak kendiniz için en ideal telsiz modelini bulabilir ve maksimum verimlilikle kullanabilirsiniz.
- Analog Telsiz: Analog tarzda tasarlanan bebek telsizleri, klasik telsiz frekansları üzerinden çalışır ve yüksek ses kaliteleriyle öne çıkar. Son derece tasarruflu ürünler olan analog telsizler, pillerini verimli bir şekilde kullanarak bütçenizi de korur.
- Dijital Telsiz: Yeni nesil teknolojiyle üretilen dijital telsizler, kablosuz internet üzerinden ya da Bluetooth aracılığıyla birbiriyle iletişim kurar ve bu sayede analog cihazlardan daha yüksek bir ses kalitesi sunar. Dijital telsizlerin bataryaları, analog cihazlara göre daha hızlı boşalır ve bu yüzden de dijital cihazları düzenli olarak şarj etmeniz gerekir.
- DECT Özellikli Telsizler: Tercih edebileceğiniz en etkili bebek telsizi modelleri arasında DECT özellikli cihazlar da bulunur. Telsiz iletişimi için özel olarak üretilen DECT özellikli cihazlar, ses yayını için uçtan uca koruma sağlar ve bu sayede sizin frekansınıza başka telsizlerin girmesini önler. Yaşam alanınızın mahremiyetini korumanıza yardımcı olan DECT özellikli telsizler, tanımadığınız kişilerin kendi telsizleri aracılığıyla sizi dinlemesini önler.
- Işıklı Telsiz: Bebek telsizlerinin bir bölümü, ikâz ışığı detayıyla da zenginleştirilir. İkâz ışığı, özellikle gün içinde telsizinizi daha kolay kullanmanızı sağlar. Televizyon izlerken, müzik dinlerken ya da kulaklık kullanırken telsizden gelen sesi duyamadığınız durumlar için tasarlanan ışıklı telsizler, bebeğinizin odasından ses geldiğinde ışığını yakıp söndürür ve bu sayede dikkatinizi daha rahat çeker.
- Kameralı Telsiz: Kameralı telsizlerin verici bölümünde yüksek çözünürlüklü bir kamera bulunur ve bu sayede çocuğunuzu ses çıkarmadığı anlarda da görüntüleyebilmeniz mümkün olur. Görüntülü telsizlerin büyük bir bölümü, 720p ya da 1080p kalitesinde çözünürlük sunar ve gece görüş özelliğine de sahiptir. Görüntülü telsizler, dijital cihazlar olduğu için cep telefonunuz ve tablet bilgisayarınızla da eşleşebilir. Telefonunuza ya da tabletinize indireceğiniz mobil uygulama aracılığıyla kontrol edebileceğiniz kameranızın yansıttığı görüntüleri tüm cihazlarda anlık olarak izleyebilir, dilerseniz kayıt altına alabilirsiniz. Telsiz kameranızda zoom ve hareket etme özelliği bulunuyorsa çocuğunuzun görüntüsünü optik olarak yaklaştırabilir ve oda içindeki farklı açıları da kolayca izleyebilirsiniz.